Praktijk voor psychosociale begeleiding

Coloryourlife

Assertiviteits training

Assertief zijn is lastig. Voor jezelf opkomen en nee durven te zeggen, gaat vaak niet als vanzelf. Wanneer dit een obstakel in je leven begin te worden, zul je hier steeds vaker last van gaan ondervinden, zowel lichamelijk als geestelijk. (piekeren, vermijding van situaties of personen, snel geirriteerd zijn, verdrietig voelen of eenzaam, slecht kunnen slapen, een rot of leeg gevoel ervaren en niet weten waar dit vandaan komt, hoofdpijn, stijve nek en schouders, onzeker voelen, jezelf niets waard vinden)(en zo kun je zelf misschien nog een aanvulling toevoegen aan dit lijstje van opsommingen)

Assertief zijn betekent je eigen grenzen aan kunnen geven. Toch kun je ook jezelf assertief opstellen en over de grenzen van anderen heen gaan, waardoor je als agresief een stempel krijgt opgeplakt. Dit terwijl dit misschien niet eens je insteek is.

Of misschien ben je al eens aan de slag gegaan om "Nee "te leren zeggen, maar kom je daar allerlei obstakels in tegen waardoor je, je niet prettig voelt, of waar je niet van weet hoe dit aan te gaan.

Wellicht is een assertiviteits trainig dan iets voor jou.

Deze assertiviteits training bestaat uit 10 bijeenkomsten van 4 uur. De training is gebaseerd op rechstreeks betrokken communicatie. Tijdens deze training leer je rechstreeks met een ander te communiceren. Dat houdt in je leert hoe je op een goede manier kunt communcieren die zowel voor jezelf prettig is en ook naar de ander toe. 
Tijdens deze training ga je aan de slag met je zelf door tijdens de training d.m.v. rollenspellen en te experimenteren binnen de groep jouw valkuilen onder de loep te nemen om vervolgens middels huiswerkopdrachten het geleerde in je eigen omgeving uit te oefenen.

De skills die je mee krijgt zullen je laten ervaren dat "nee"zeggen niet lastig hoeft te zijn. Integendeel dat dit juist een uitdaging zal gaan worden.
De skills zullen je een betere omgang met anderen gaan  verschaffen, meer inzicht in jezelf en de ander, waardoor je zelf meer zult gaan genieten van de leuke kanten in het leven.
Een leuke cursus die je veel handvaten zal gaan verschaffen om eerder en gemakkelijker de strijd aan te gaan met jezelf.

Op het tabblad workshops prijzen en data's  vind je meer informatie.