Praktijk voor psychosociale begeleiding

Coloryourlife

Basis masseren

Deze cursus bestaat uit 4 lessen van 4,5 uur. Eventueel kun je vooraf een workshop massage (zie tabblad workshop massage) volgen alvorens je voor deze cursus op te geven, dit is echter niet verplicht, maar geeft je wel de kans om eerst eens een voorproefje te nemen en van daaruit te beslissen of masseren iets voor je is. Deze workshop draagt tevens bij dat je na het volgen ervan een degelijke rug, schoude ren nek massage kan geven.


Deze cursus (basis masseren) is gebaseerd op de massage technieken van George Downing.  In de cursus voor gevorderd masseren wordt deze techniek aangevuld met massagegrepen vanuit de Intergatieve massage. De oprichter en de ontwikkelaar van de intergratieve massage is Geert van Coille. Een massage gericht op wederzijds respect en een liefdevolle aanraking. 


Tijdens de cursus basis masseren komen diverse verschillende klassieke massage technieken, waarmee je een volledige lichaams massage kan geven van 60 minuten. 

Wat aan bod komt zijn o.a. de verschillende massagegrepen zoals; effleurage, tapotage, petrissage, fricties, rollen, harken en wringen. Daarnaast krijg je uitgebreide informatie over de contraindicatie, anotomie, 


Wat is inbegrepen bij de cursus basis masseren:


Certificaat van deelname, lesmatriaal om mee te nemen (alles overzichtelijk op papier van de geleerde massagegrepen met fotos en uitleg),  thee, koffie, aanwezig massagetafels, afdekdoeken en overtrek massage tafel, dekens. 


Niet inbegrepen: olie (diverse soorten olie is terplaatse te koop)


Zelf meenemen: grote handdoek, makkelijke kleding en een goed humeur. 


De workshop bestaat uit groepjes van maximaal 8 personen.